e-δίαιτα
ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
18 ΚΟΜΜΑΤΙΑ



 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ κιμά άπαχο
500 γρ χοντρά μακαρόνια ολικής αλέσεως
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ ντομάτες
100 γρ τυρί τριμμένο
αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

 

   


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβετε τις ντομάτες
Βράζετε για 5' το κρεμμύδι ώστε να μαλακώσει.
Ρίχνετε στη κατσαρόλα το κρεμμύδι, το κιμά, τις ντομάτες, μια κουταλιά αλάτι, λίγο πιπέρι. Σιγοβράζετε για τρία τέταρτα. λίγο πριν το τραβήξετε από τη φωτιά, Ρίχνετε τον μαϊντανό.
Βράζετε τα μακαρόνια
Τα σουρώνετε και τα Ρίχνετε ξανά στη κατσαρόλα. Προσθέτετε το λάδι και το τυρί και ανακατεύετε.
Αλείφετε με λάδι το ταψί ( Νο 34) και στρώνετε τα μισά μακαρόνια. Τα καλύπτετε με το κιμά.
στρώνετε τα υπόλοιπα μακαρόνια.
Απλώνετε τη μπεσαμέλ
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για περίπου 45'.

 
  ΥΛΙΚΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

2 φλιτζάνια γάλα light
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 κοφτές κουταλίτσες γλυκού αλάτι, πιπέρι
2 ασπράδια αυγών
2 κοφτές κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι

 

      ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνεται το λάδι και ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει το μείγμα.
Προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι
Όταν γίνει το μείγμα ομοιόμορφο, προσθέτετε σταδιακά το γάλα και τα αυγά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Στο τέλος ρίχνετε το τυρί.
Απλώνετε τη μπεσαμελ και ψήνετε το παστίτσιο για περίπου 45 λεπτά.

 

 

Copyright © 2011 Terastisdiaitas: website by Tassos Portocaloglou