e-δίαιτα
ΨΑΡΙΑ + ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΦΙΛΕΤΟ ΠΕΡΚΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Μερίδες 4

 

ΥΛΙΚΑ

2 φιλέτα πέρκας (500 γρ ή καθεμία)
500 γρ πιπεριές
200
γρ μανιτάρια μεγάλα
3
κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
500 γρ ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
30 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λεμόνι σε φέτες
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό
αλάτι
, πιπέρι
 

   

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα ψάρια
Τα ψήνουμε ολόκληρα σε ζεστό φούρνο κάτω από το γκριλ για 20 λεπτά γυρίζονταςτα συχνά
Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, οπότε τα ανοίγουμε, τα ξεκοκαλίζουμε καλά, τα ξεπετσιάζουμε και τα κόβουμε σε λουρίδες.
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε 2 κ.σ. λάδι
Παράλληλα με το υπόλοιπο λάδι σιγοβράζουμε για 15 λεπτά τις ντομάτες σκεπασμένες
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα των ψαριών και τα τοποθετούμε σε λεπτή πυρίμαχη πιατέλα αλειμμένη με λάδι
Απλώνουμε από πάνω τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τις βρασμένες ντομάτες και φέτες λεμονιού
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 20 λεπτά
Τα σερβίρουμε στη πιατέλα που ψήθηκαν, πασπαλισμένα με μαϊντανό

 

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
Μερίδες 4

  ΥΛΙΚΑ

600 γρ καλαμάρια
600 γρ ντομάτες
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 μικρή πράσινη πιπεριά τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

 

      ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες
Κόβουμε σε λεπτά δαχτυλίδια τα καλαμάρια
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά τα καλαμάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά και λίγο νερό αν χρειαστεί
Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοψήνουμε για 35 λεπτά περίπου
Σερβίρουμε το φαγητό
Γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

 

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ
Μερίδες 4

  ΥΛΙΚΑ

24 μύδια
2 φλιτζάνια ξερό άσπρο κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές σούπας κομμένο μαϊντανό
2 κρόκους αυγών
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
άνηθο για γαρνίρισμα
 

 

 

      ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάλτε τα μύδια το κρεμμύδι, το κρασί, το σκόρδο και το μαϊντανό σε μέτρια φωτιά
Αφήστε να πάρει βράση , χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε τη κατσαρόλα και βράστε γύρω στα 4 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια (αγνοώντας αν κάποιο δεν έχει ανοίξει ακόμα)
Βγάλτε τα μύδια με τρυπητή κουτάλα και αφαιρέστε το εσωτερικό τους από το κέλυφος
Πετάξτε τα κελύφη και αυτά που δεν έχουν ανοίξει
Στράγγιξε τα μύδια και βάλτε τα πάλι στη κατσαρόλα
Αφήστε τα πάλι να πάρουν βράση και μαγειρέψτε τα μέχρις ότου το υγρό ελαττωθεί στο ¼ του φλιτζανιού
Βάλτε τα στην άκρη και αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου
Σε μέτριο μπολ βάλτε τους κρόκους, το λεμόνι και τη μουστάρδα και χτυπήστε τα
Προσθέστε λάδι σταγόνα σταγόνα καθώς χτυπάτε, μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό
Βάλτε το σιγά σιγά μέσα στο υγρό από τα μύδια και γυρίστε τα μέχρι να σκεπαστούν εντελώς
Σερβίρονται παγωμένα και γαρνιρισμένα με άνηθο.

 

 

 

Copyright © 2011 Terastisdiaitas: website by Tassos Portocaloglou