e-δίαιτα
ΟΣΠΡΙΑ
ΓΙΓΑΝΤΕΣ
  ΥΛΙΚΑ

500 γρ. φασόλια γίγαντες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2 ντομάτες
1 νεροπότηρο ντοματοχυμό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 καρότα σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
2 κ.γ αλάτι
πιπέρι
τριμμένη φρυγανιά
 

   


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζουμε τους γίγαντες στη χύτρα για 30΄ λεπτά.

2. Εντωμεταξύ χτυπάμε στο μούλτι τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
Αφού γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα τα προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ντοματοχυμό, το μαϊντανό, τα καρότα, το αλάτι, το πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και το ελαιόλαδο.

3. Μόλις βράσουν τα φασόλια τα βάζουμε στη γάστρα και προσθέτουμε ένα νεροπότηρο νερό από τη κατσαρόλα που έβραζαν τα φασόλια.

4. Προσθέτουμε τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει στη γάστρα και ανακατεύουμε.

5. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα στους 160 βαθμούς. Στα τελευταία 10' ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε τη φρυγανιά.

Η συνταγή αυτή είναι η αυθεντική συνταγή που έκανε η γιαγιούλα μου και γλύφαμε όλοι τα δάχτυλα μας!!!!! Αξίζει να τη δοκιμάσετε!

 

ΦΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΠΟΛΗ"
  ΥΛΙΚΑ

500 gr φακές χονδρές
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κουτί χυμό ντομάτας
ξύδι
ρίγανη και δεντρολίβανο

      ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζουμε τις φακές σε νερό για 10 λεπτά και πετάμε το νερό.

2. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, βάζουμε τις φακές και προσθέτουμε ζεστό νεράκι ( να καλύπτονται 2 δάχτυλα οι φακές)

3. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα δαφνόφυλλα το σκόρδο ψιλοκομμένο και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 20-30' λεπτά μέχρι να χυλώσουν.

4. Λίγο πριν το σβήσιμο του φαγητού προσθέτουμε λίγη ρίγανη , δεντρολίβανο και ξύδι

 

 
 

 

     


 

   


 

 

Copyright © 2011 Terastisdiaitas: website by Tassos Portocaloglou