ΛΑΔΕΡΑ
 
ΜΟΥΣΑΚΑΣ
Μερίδες18
  ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μελιτζάνες
500 γρ άπαχο κιμά
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 500 γρ
 ντομάτες πιπέρι
4-5 κρόκους μπαχάρι


 

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες.
Τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε 30-45 λεπτά να στραγγίσουν.
Τις ξεπλένετε με νερό και τις στύβετε να βγουν τα υγρά
Βράζετε τα κρεμμύδια σε λίγο νερό για 5 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.
Ψιλοκόβετε τις ντομάτες και τις ρίχνετε στη κατσαρόλα μαζί με το κιμά ( δεν τον σοτάρετε το κιμά) τα κρεμμύδια, το λάδι και το μπαχάρι.
Προσθέτετε στο μείγμα το αλάτι, το πιπέρι και μισό φλιτζάνι νερό
Σιγοβράζετε το μείγμα για 3 τέταρτα.
Βάζετε τις μελιτζάνες στο γκριλ, χωρίς να τις περάσετε με λάδι.
Αλείφετε το ταψί με λάδι και στη συνέχεια απλώνετε τις μισές μελιτζάνες.
ρίχνετε το κιμά πάνω από τις μελιτζάνες
Βάζετε τις υπόλοιπες μελιτζάνες και τις αλείφετε με λάδι

 

 
  ΥΛΙΚΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

2 φλιτζάνια γάλα light
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 κοφτές κουταλιές γλυκού αλάτι πιπέρι
2 ασπράδια αυγών
2 κοφτές κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνεται το λάδι και ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει.
Προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι
Όταν γίνει το μείγμα ομοιόμορφο, προσθέτετε σταδιακά το γάλα και τα αυγά μέχρι να πήξει.
Στο τέλος ρίχνετε το τυρί.
Απλώνετε τη μπεσαμέλ πάνω από τις μελιτζάνες και ψήνετε το μουσακά για περίπου 45 λεπτά

 

 

 

Copyright © 2011 Terastisdiaitas: website by Tassos Portocaloglou